Nya böcker under april

I april har biblioteket fått några nya böcker:

Deckare
Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist, en mycket uppskattad och omtalad författare på senare år.

Svenskspråkiga romaner
Svartvintern av Marianne Cederwall, en lapplandshistoria om ett homosexuellt par som i princip tar över ett hotell med stora planer för förändringar i den annars konservativa byn.
Jag ska bara fixa en grej i köket av Moa Herngren. Romanen handlar om en ensamstående alkoholiserad mamma. En tuff bok som inte är den enklaste läsningen - för er som vill ha något som utmanar tankarna.
Skuggkysst av Richelle Mead. Detta är den tredje boken i serien Vampire Academy och finns bland ungdomsböckerna.

Engelska romaner samt science fiction
Flashback av Diane Carey samt Abyss av David Weddle är två bra science fiction-böcker som båda utspelar sig i Star Trek-universat.
Sweet little lies av Lauren Conrad, en ungdomsbok.

Handel och administration
Security Analysis (6th edition) av Benjamin Graham & David L Dodd. Detta är en bok som fjärrlånats flera gånger av elever på gymnasiet, så vi beslöt att ta in boken istället. Det är en tjock bok som hanterar ämnet värdeinvesteringar och är framtagen av det välberyktade bokförlaget McGraw-Hill. Boken kom första gången år 1934 och stora delar av boken från år 1940 finns med på den medföljande CD-skivan.

Den svenska handelns historia är en CD-ROM med mer än 700 bilder, film- och ljudklipp samt 235 artiklar om svensk handel. Finns på biblioteket, medieprogrammet och handels- och administrationsprogrammet.

Vem ska bestämma takten: parternas syn på lönenormering är en bok som sammanfattar en diskussion mellan företags- och arbetstagarorganisationerna under 2008. Intressant för er som vill se dialogen och kanske skall skriva något om arbetsmarknaden. Finns på biblioteket och på handels- och administrationsprogrammet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar