Nya DVD-filmer, bland annat Avatar!Idag har vi fått in några nya DVD-filmer. Ja, nåja, alla är inte direkt nya, men de är i varje fall efterfrågade och nya här på biblioteket.

Avatar (2009)
Filmen som hade premiär på 3D och vanlig biofilm runtom i världen i december 2009 blev mycket eftetraktad, särskilt på de biografer (som här i Ulricehamn) som visade den i 3D. Jag såg filmen och var mycket positivt överraskad av både innehåll och effekter, men det som sålde mest var just effekterna. Utan dessa hade flera delar av storyn fallit platt och jag kan bara anta att storyn fick stå tillbaka lite för det som tekniskt kunde göras med en film i 3D. Filmen kom ut på DVD i torsdags och finns alltså nu i biblioteket att låna.

Kirikou och den elaka häxan / Kirikou et la sorcière (2006)
En tecknad fransk film från 2006 som utspelar sig i Afrika. Den första kommersiellt gångbara filmen som visade afrikaner i tecknad och positiv bemärkelse utan att göra förlöjligande karaktärer. Filmen kan väljas som antingen helt på svenska eller på franska.

Mission: Impossible III (2006)
Tom Cruise i sin tredje MI-film. Bland de många positiva bedömanden har man sett meningar som "Den bästa Bond-filmen på 30 år och Bond är inte ens med".

Pearl Harbor (2001)
Starkt amerikaniserad version av händelserna kring japanernas bombning av Pearl Harbor, men ändå en oerhört maffig film med många magnifika flygscener.

The Aviator (2004)
Martin Scorsese levererar här en mäktig film om den verkliga personen Howard Hughes som var en stormagnat i Hollywood och USA i början av 1900-talet. Han var den snabbaste människan i luften och den rikaste på jorden och blev med tiden mycket mytomspunnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar