Nyförvärv av engelsk skönlitteratur och av filmer

Efter att fortfarande vara mycket nöjd i själ och mage efter tårtkalaset som de unga företagarna bjöd på igår (men jag tycker ändå att Waikiki skulle ha vunnit - den var supersmaskig!), är det dags att gå tillbaka till det jag faktiskt är här för att göra - jobba med biblioteket!

Vi har fått några böcker och filmer skänkta till biblioteket och det är absolut inget skräp (för skräp tar vi inte emot - Återvinningscentralen tar hand om skräp, för er som inte visste det! ;) ).
  • The third secret av Steve Berry. En skönlitterär bok som utspelar sig i Vatikanen i stil med DaVinci-kodens skrivande.
  • Evening class av Maeve Binchy - en bok om en italienskakvällskurs i Dublin som berättar en berättelse ur 8 personers unika utgångspunkter.
  • The year of magical thinking av Joan Didion. Memoar skriven under det första året efter författarens mans död.
  • The point of rescue av Sophie Hannah - en thriller för er som behöver trimma era naglar genom att bita på dem...
  • Teacher man av Frank McCourt. Boken handlar om författaren själv och skall ge insikter i hur man utför ett gott lärande - se efter om era lärare är lika bra som McCourt anser sig vara!
  • Hotel Rwanda - film som handlar om den värsta massakern på senare år där det internationella samfundet i princip stod förlamade och tittade på. Filmen visar både deom inte vågade göra något, men framför allt de som faktiskt gjorde skillnad. Oerhört bra film som vi tidigare lånat upp från stadsbiblioteket flera gånger - men nu har vi den alltså här!
  • If only - romantisk film där en man får en andra chans att rätta till saker som gått snett innan hans älskade flickvän kommer att dö på nytt. Gripande film som varmt rekommenderas!
  • De tio budorden är en klassisk film från 1954 av Cecil DeMille. En lååååång film, men som är gjord mycket pampigt och beskriver Mose liv från Bibeln. För er som studerar filmkonst, Bibeln eller bara är intresserad av en lång film med mycket starka känslor i - detta är filmen för er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar