Fantasy och annat - utdrag ur sommarens nyköp

Vad gör ni egentligen på biblioteket på sommaren när eleverna är lediga, undrar många. Vi har faktiskt fullt upp med att som i sommar ordna om en hel del av böckerna men också att köpa in böcker som vi inte haft i biblioteket tidigare. Här kommer ett axplock av de nya böckerna!

En svensk fantasy som utspelar sig bland Malmös gator och hus, kan detta vara något? Författaren Nene Ormes debutroman Udda verklighet sägs vara "en spännande, otäck, sexig och nydanande svensk urban-fantasy som utspelar sig i Malmös andra värld". Stämmer detta? Ni får avgöra det själva - boken finns på Science fiction- och fantasyhyllan.

Lars Keplers första bok Hypnotisören blev en riktig storsuccé i stora delar av västvärlden år 2009. Senare gavs den ut på svenska och det avslöjades att författarna bakom pseudonymen var Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril. Nu kommer uppföljaren som heter Paganinikontraktet och då den första blev omdebatterad pga just hemlighetsmakeriet kring författarskapet, lär denna andra bok sälja lika bra den. Vi har i varje fall köpt in boken.

Den "sjätte boken i trilogin" om Liftarens guide till galaxen har nu kommit ut. Eftersom den ursprungliga författaren Douglas Adams är död sedan länge har en annan författare tagit över att berätta denna mycket konstiga science fiction-saga, Eoin Colfer. Boken heter Och en grej till... Läs ett utdrag ur boken här.

Deon Meyer är en författare som fått oerhörd bra kritik på sina deckare. Alla böckerna utspelar sig i hans hemland Sydafrika och blir en inblick både i det nuvarande Sydafrika såväl som i en mördares sinne. Vi har hans tre i Sverige utgivna böcker (Död i gryningen, Jägarens hjärta, Devils Peak) och då han kommer på årets bok- och biblioteksmässa i september har jag målet att läsa och recensera en av dem innan dess. Jag är dessutom med i en bokcirkel på nätet där vi skall diskutera Devils Peak-boken den 31 augusti, så jag har en viss tidspress på mig...

Flera nya entimmesböcker har vi köpt in, till glädje för alla som på en timme eller två vill läsa en berättelse och få känslan av att ha läst en riktigt bra roman.
Gillis Bonde från Ham av J.R.R. Tolkien ---- Syndaflod av Joyce Carol Oates
En kort tid av lycka av Ernest Hemingway --- Rufus av Doris Lessing
De rödhårigas förbund av Sir Arthur Conan Doyle --- Tre noveller av Hjalmar Söderberg
Spåret av ditt blod i snön av Gabriel García Márquez --- Hustrubytet av Roald Dahl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar