Boken "Hur man botar en fanatiker" delas ut gratis

Den fortsatta konflikten mellan Israel och Palestina aktualiserades med all största tydlighet den 31 maj när nio uttalat humanitära båtar övertogs med våld av den israeliska militären, med målet att skydda Israels intressen. I veckan som kommer får alla tvåor i gymnasiet utan någon kostnad vare sig för skolan eller för eleven boken Hur man botar en fanatiker av Amos Oz, en bra grundbok för att diskutera vad som är rätt och fel i denna smått eviga krigstillstånd mellan två nationer i mellanöstern. Det är inte nödvändigtvis så att Amos Oz har rätt, men boken väcker oavsett frågor.

Andra böcker som kan vara värdefulla i sammanhanget (vi har dessa på biblioteket) :

  • Lärarguide till Hur man botar en fanatiker. Finns på historiaavdelningen under Koa.
  • What went wrong? - The clash between Islam and modernity in the middle east av Bernard Lewis är en spännande historisk inblick i vad som gått fel i relationen mellan arabvärlden och västvärlden. Boken är som ni förstår på engelska och man förlorar därmed en lättläst prägel, även den boken finns på historiaavdelningen och Koa.
  • Ung i Palestina : att vara tonåring under ockupation av Anne Casparsson & Britta Abotsi är en personberättelse som finns på historiaavdelningen under Ls.
  • Israel och Palestina av John King är en aktuell bok från 2005 som behandlar just den alltjämt pågående konflikten i området. (Koa)
  • Ickevåld i Israel och Palestina av Martin Smedjeback & Britta Samuelsson handlar om de försök som finns till ickevåldsaktioner i Mellanöstern. Den korta boken på 48 sidor är utgiven av Kristna fredsrörelsen 2004. (Koa)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar