Nyköpta engelskspråkiga böcker: Notebook och randig pyjamas

På önskemål har vi köpt in två engelskspråkiga böcker, den första som ett extra tillskott till det vi redan har av samma bok och den andra som ett saknat och efterlängtat tillskott till biblioteket.

The notebook av Nicholas Sparks (1994)
Allie Hamilton och Noah Calhoun träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut tvingas de skiljas åt då Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook. Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så kan de inte släppa taget om varandra. Deta är en klassiker som många känner igen på dess svenska översättning Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta (filmen finns på Hökerums bibliotek). Boken är också filmatiserad 2004. Vi har haft ett exemplar här tidigare, men på förfrågan har vi köpt in en till av denna populära bok.

The boy in the striped pyjamas av John Boyne (2006)
Bruno är en åttaårig pojke som bor ett bekvämt liv i Berlin under andra världskriget. Hans far är en högt rankad nazistofficerare, och detta leder till att han blir kallad till tjänst vid koncentrationslägret Auschwitz och hans familj måste flytta dit. När Bruno en dag går på vandringsfärd hittar han en jämnårig judisk pojke sittandes bakom ett stängsel, och de blir vänner. Även denna bok har filmatiserats och finns som översatt bok till svenska (Pojken i randig pyjamas) men det är först nu som vi köpt in den engelska originalboken. Kanske kommer denna att bli möjlig att låna som klassuppsättning på engelskan dessutom - vi får hoppas det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar