Nyköpta lättlästa böcker (och ljudbok!)

Som ni säkert förstår av skaran av inlägg i bloggen kom det många böcker hit idag med posten och det var en blandad skara böcker. Säkert kan ni hitta något av intresse bland dessa eller bland andra nyförvärv från den senaste tiden. Den sista bokpresentationen gäller lättlästa böcker och vi har där även skaffat en ljudbok. Läs gärna recensionerna jag länkar till, för att få en bättre bild av boken. Recensionerna avslöjar inte för mycket. Inom kort kommer även recensioner från boktips.net - håll ögonen öppna!

Sprickan av Bali Rai (2008)
När Jaspal flyttar ut på landet med sina föräldrar förvandlas hans liv till en mardröm. Han är den ende asiatiske tonåringen på flera mils omkrets, och det är inte alla i byn som vill ha honom där. Hoten och trakasserierna blir allt värre, och snart inser Jaspal att de aldrig kommer att upphöra... Det här är en lättläst bok som vi tagit in även som ljudbok. (Läs recensionEn bok om dagen)
Gangsterbröder av Nigel Hinton (2006)
Perry växer upp i en värld full av gängbråk och droger tillsammans med vännerna Toddie och Marco. När några livlösa kroppar hittas i ett övergivet hus blir det stora rubriker i tidningarna. Alla tror att dödsfallen är kopplade till en droguppgörelse, men de har fel. Händelsen har ingenting med droger att göra. Det är bara en person som känner till sanningen, och det är Perry ... En spännande ungdomsbok med lättläst, luftig text skriven av den brittiske författaren Nigel Hinton. (Läs recensionEn bok om dagen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar