Veckans tips: Aktuella och historiska händelser

För att läsa mer och få fördjupad information om aktuella såväl som historiska händelser, kan vi här tipsa om flera bra källor.
  • Världspolitikens dagsfrågor är en skriftserie som kommer ut ungefär en gång i månaden. Den ges ut av Utrikespolitiska institutet och behandlar olika ämnen utifrån svenskt perspektiv - vad som händer just nu i Brasilien, Ryssland, Dubai, EU och Afghanistan är några av ämnena från det gångna året. Vi har nummer sparade sedan 1980-talet så även om de nyaste är mer aktuella kan det säkert vara intressant att kolla in historiska skeden dessutom.
  • Fokus är en veckotidning som väl kan sägas vara den svenska motsvarigheten till amerikanska Time. Vi har precis börjat prenumera på denna och tror nog att denna kan vara till hjälp för många, när man skall få en överblick över den gångna veckans händelser i politik och samhälle.
  • Time är självfallet också en bra källa, men tänk på att den har en amerikansk synvinkel på det mesta, även om den också ibland tenderar att vara kritisk (på början av 1930-talet utsåg Time Adolf Hitler till årets politiker - de är alltså precis som vi andra inte helt ofelbara...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar