Förbered er inför utställningen "Unga forskare 2011"

Unga forskare 2011 är en utställning och tävling bland mängder av projektarbetande gymnasieelever där man har chansen att visa upp sitt arbete för forskarvärlden och för andra gymnasieelever. I samband med utställningen får man träffa och lära känna många andra som också har gjort spännande projekt. Det bjuds på god mat och ofta en eller flera spännande föreläsningar. Vinnarna i regiontävlingen kvalificeras till den stora utställningen Unga Forskare 2011 som hålls i Stockholm. Den regionala utställningen hålls i samarbete med Chalmers (ämnena matematik, teknik & företagsverksamhet) och Göteborgs universitet (biologi, fysik, kemi, medicin, miljö & pedagogik) den 16-17 mars.

De bästa projekten erbjuds möjlighet att gå vidare till den stora finalen på Tekniska muséet i Stockholm den 3-7 april där resestipendier för nästan en halv miljon kronor delas ut.

Läs mer på webbplatsen för Förbundet unga forskare, eller i foldern från 2010 års utställning som finns på biblioteket (finns i tidskriftssamlaren på Naturvetenskap-avdelningen som heter "Naturvetenskap (periodika)"). Foldern ger bra tips på vad som gjordes förra året och vad som kanske skulle passa in.

Det här är en unik möjlighet för tävlings- och kunskapstörstande elever, så jag hoppas verkligen att någon eller några från Tingsholmsgymnasiet kommer dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar