+ Äntligen - nu har vi fått Global issues in context!

Global issues in context är en databas som är helt fullspäckad med material ur dagstidningar, veckotidningar, vetenskapliga magasin & uppsatser samt statistik. Du hittar hundratals portaler under 8 huvudområden, portaler om jordbävningen i Japan, Wikileaks, Abort, Jasminrevolutionen i Tunisien, djurens rättigheter, terrorism, ungdomar & teknologi, och sååå mycket mer. Här hittar ni allt vad ni behöver för att skriva uppsatser, projektarbeten eller mindre arbeten. Enda kruxet är att det är på engelska, men svenskan är ett så litet språk så förr eller senare måste vi alla ta oss genom engelskt material. Giic är en dyr databas, kostar ca 10.000 kronor per år, men om den används av elever och lärare så är detta väl använda pengar - för er som elever och lärare kostar det självklart ingenting!

Var hittar jag databasen?
Du kommer till databasen genom att klicka här och loggar in med ditt blåa Tingsholmskort (numret står på baksidan och slutar med 1513). Den sida som nu kommer upp ger möjligheten att välja mellan Giic och en annan som heter Gale science i context (Gsic). Gsic är bra för vetenskaplig litteratur kring naturvetenskap, matematik och hälsa, alltså särskilt för NV- och OP-programmen.

Vill du ha fler tips på länkar och databaser - kolla in fliken här ovanför.

Kort ingång till Global issues in context
  • Sök på områden och ämnen (Browse issues and topics).
  • Sök på en världskarta (World map) och välj där ett favoritområde i vänsterfältet så får du upp markeringar för de länder där det finns material kopplade till ditt valda ämne.
  • Leta i videogalleriet.
  • Sök på nyheter från världens ledande tidningar (World news)
  • Använd resurser för forskning och lärande (Research tools / Educator resources)
  • Fråga Peter i biblioteket om ni behöver tips eller hjälp kring databasen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar