Nu kan du se UR-film på NE.se

Användare inom Ulricehamns kommun har under en testperiod tillgång till UR:s drygt 11 000 program, genom Nationalencyklopedins Internettjänst NE.se. Det innebär att du när som helst på dygnet, vilken dag som helst, kan använda UR:s filmer. Antingen kan du använda dem som ett komplement till NE:s övriga material eller helt för sig själv. Under våren kommer också materialet kopplas till NE:s artiklar.
 
Var hittar du detta?
 
Gå in på NE.skola (via programboxen) och välj Tips uppe till höger (se bilden nedan), här hittar du sökfunktioner och instruktioner.
 
Vilka är fördelarna? Du kan när som helst använda en hel eller delar av en UR-film i klassrummet (om du har dator och projektor) för att starta en lektion eller diskussion. De rörliga bilderna blir ett bra komplement till övriga resurser och tillför variation i undervisningen.
 
I Barn & utbildningsboxen, under Personal- och elev-erbjudande, finns instruktioner hur du skapar ett personligt konto (privat abonnemang) - skapa ett personligt konto måste man göra från en stationär dator, exempelvis i biblioteket.
 
Om du har ett eget privat abonnemang, som är utan kostnad, kan du när som helst se film från vilken plats som helst för att förbereda lektioner eller helt enkelt för att uppdatera dig själv.
 
Källa för denna nyhet: kommunity och NE.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar