Recension: Törst av Richelle Mead

Törst är en dramatisk skildring av en värld, något olik den vi känner till. Konceptet vampyrer, de onda vs de goda, kärlek och stora slag är kanske något nött; men jag är så imponerad av Richelle Meads förmåga att få detta till något helt nytt. Huvudkaraktären Rose blir min hjältinna redan i det första kapitlet och hennes ständige följeslagare Dimitri blir idol; Mead har verkligen lyckats med trovärdiga karaktärer som känns genuint äkta.

Vad som verkligen skiljer den här boken från övriga vampyrromaner är stämningen i den. Relationen mellan Rose och Dimitri sprakar av passion medan deras omgivning blir allt mer desperat då ondskan sakta smyger sig närmare.

Törst är en bok jag kan rekommendera alla som kan svälja sina fördomar om vampyrgenren och våga tro på att det faktiskt finns något nytt att hämta efter Twilight.

Läs också Fruset Blod, Skuggkysst, Löftet och Andens kraft.

Boken finns att låna på vårt bibliotek som bok och kan även beställas hit från grannbiblioteken i kommunen (då också på originalspråket engelska). Bokrecensionen är skriven av gästskribenten Angelika Johansson och hon deltar därmed i februari/mars månads tävling för att vinna biobiljetter eller presentkort på böcker. Det är bara en vecka kvar nu för er att skicka in bidrag. Läs mer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar