Nationell novelltävling

Inbjud din kreativa fantasi!


För tolfte året i rad utlyser skrivargruppen SKRIVA, med stöd från föreningen Novellmästarna, den nationella Fantastiknovelltävlingen. Tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. Jag vet att många här på skolan har god fantasi och bra skrivförmåga, så visst vore det kul om någon av er vann något av priserna!

Reglerna som man skall hålla sig till är så enkla, att man kan koncentrera sig på att få till den där Riktigt Bra Novellen:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 2 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik "tävlingsbidrag".
  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
  4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.
Vinnarna erövrar också ett ännu hemligt men garanterat spännande bokpris!

SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Mer info på http://www.skriva.bravewriting.com/. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar