Jag säger det igen: GIIC!

Nu fick jag precis en fråga från en engelskalärare här på skolan om var man kan hitta aktuell och säker information om ett visst land, och jag säger det igen: GIIC !

Global issues in context  är en underbar engelskspråkig databas med massa material inom allehanda ämnen. Du kan söka på särskilda länder (mycket bättre och mer aktuell än svenska Landguiden), särskilda ämnen (World Cup 2010, Aids, Hunger, Economy, etc) och mycket annat. Det här är en dyr databas men som vi har för att eleverna och lärarna verkligen kan ha nytta av den - använd den!

Dessutom, för er med svårigheter att läsa engelska - alla (?) texter går att få upplästa på engelska. Markera bara den text du vill ha uppläst och klicka på Listen. Alla läser olika och väldigt många läser lättare med öronen och ögonen i samarbete! :)

Logga in med numret bakpå ditt blåa tingsholmskort (det som slutar på 1513) - och om du saknar det kortet, låna din kompis kort eller fråga oss i biblioteket efter ett tillfälligt nummer.

Läs även mer om databasen i ett inlägg här på bloggen i mars.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Kan du maila mig din e-postadress till pjp@breakfastbookclub.se? Behöver kontakta dig ang bokbloggarnas litteraturpris! mvh Petra

    SvaraRadera