Spännande biografier

Hyllorna med biografier är alltid hett eftertraktade och det skall då helst handla antingen om en kändis eller om en person som haft det riktigt hemskt i sitt liv. Vi behöver alla någon att reflektera oss emot och kanske ibland spegla sig i och det underlättar då om man vet att personen har överlevt och efter tragedierna kunnat hantera sitt liv bättre.

Nu har vi flera spännande biografier i nyhetshyllan, så ta dig en kik!

Linda Lovelace, mest känd för allmänheten som porrskådisen från 1970-talet i filmen Långt ner i halsen berättar i sin återutgivna biografi om sitt liv och om hur hon vände sitt liv, bland annat genom att engagera sig i en radikalfeministrörelse. Boken heter Inferno och finns på Historia > Lz Lovelace.
Michael Nyqvist berättar om sitt liv som adopterad och om hur han vid sitt livs resa genom Europa i barndomen fick berättelsen berättad för sig av sin far. Nu när han själv är far har han tagit sig tiden att teckna ned vad han då kände. Boken heter När barnet lagt sig och finns på Konstarterna > Ikz Nyqvist.
Sophie Delezio är en liten tjej som den 15 december 2003 var med om en olycka där hon fick brännskador på 85% av sin kropp, förlorade flera fingrar såväl som båda sina fötter och där hon i sviterna efteråt fick båda sina ben amputerade. 2½ år senare blir hon påkörd av en bil för andra gången och skadas även då mycket svårt. Nu tio år gammal strävar hon efter att bli en paralympisk simmare. Boken heter Sophies resa och finns på Historia > Lz Delezio.
Diablo Cody (pseudonym för Brook Busey) berättar om sitt liv som strippa där hon, tvärtemot alla fördomar om yrket, själv valde yrket och hoppade av sitt andra jobb för att jobba som heltid på strippklubbarna. Diablo Cody har vunnit en Oscar för bästa manus till den icke relaterade filmen Juno (vi har den filmen på biblioteket och den är riktigt bra!). Hon står också bakom TV-serien The united states of Tara. Boken heter  Den osannolika strippan och finns på Historia > Lz Cody.
Lady Gaga, en bok om fenomenet som på mindre än ett år växte till något riktigt stort. Boken är inte auktoriserad men har mängder av intervjuer med folk runtom Lady Gaga, intervjuer som på något sätt förklarar hur Stefani Germanotta på så kort tid lyckades ta världen med storm och absolut häpnad. Boken heter Lady Gaga och finns på Konstarterna > Ijz Lady.


Per Gessle, man behöver väl inte säga mer. I boken ingår också en CD med unika spår som inte getts ut tidigare. Boken heter Att vara Per Gessle och finns på Konstarterna > Ijz Gessle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar