En ny resurs för lärare på biblioteket [Onsdagspedagogen]

De kommande onsdagarna (och, om det faller väl ut, alla kommande onsdagar) kommer vi från biblioteket och här på bloggen att tipsa om digitala lärresurser som går att använda i lektioner. Det kan handla om fria konstsamlingar på Internet, lektionstips, bra Youtube-kanaler och mycket annat. Tanken är att det i första hand skall handla om de fria resurserna på Internet, men det kan ibland även vara fråga om någon av alla våra databaser här på biblioteket.

Vi hoppas att detta projekt faller väl ut - tipsa oss gärna om era resurser, så att vi kan sprida dessa vidare. Se nu till att bokmärka bloggen, alternativt att följa bibliotekets uppdateringar via twitter eller facebook så att ni inte missar det som kommer!

Onsdagspedagogen är en presentation av resurser för pedagogisk personal på Tingsholmsgymnasiet som presenteras på onsdagsmorgnar via Tingsholmsbibliotekariens blogg. Resurserna kan vara av enklare såväl som svårare art, syftandes till att stödja undervisningen i skolans fortlöpande en till en-satsning. Biblioteket står i lärandets tjänst - fråga oss gärna så kommer vi och pratar mer om någon resurs. Ordet pedagog kommer av latinets paedago´gus som betyder "barnens ledare" (Nationalencyklopedin, hämtad 2012-03-23). Det har sedermera kommit att beteckna de som arbetar med lärande i skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar