Ny bok i bokcirkeln: Odjuret


Igår träffades Tingsholmspersonalens bokcirkel för att diskutera boken Mitt liv som halvtidsindian av Alexie Sherman. Till nästa träff den 16 maj kl 16.10 är det istället en deckare och boken Odjuret av Anders Roslund & Börge Hellström som står i centrum.

Från Boksidan.net saxar vi: "Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad - han kommer att mörda igen. I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord. Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?"
Medelbetyg på Boksidan.nets recensioner: 3,61 av 5 möjliga totalpoäng. 


Vi beställer nu in ett par exemplar till biblioteket så se till att ställa er i kö, ni som vill vara med. Nya medlemmar i gruppen välkomnas alltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar