Stop Kony - bra eller dålig kampanj?

Alla som engagerat sig i Stop Kony-kampanjen: Ni är antagligen medvetna om det, men frågan är inte helt solklar. Det finns många som uttrycker tveksamhet kring hur Invisible Children (IC) arbetar med Stop Kony-kampanjens pengar, så det här är ett solklart exempel på hur man som människa hela tiden måste ha ett källkritiskt synsätt.

Vill ni vara med i en debatt så öppnar jag gärna upp för denna möjlighet, allt med syftet att vi skall se för- och nackdelar med de olika synsätten. Det är inte säkert att något av sätten är helt rätt eller för den delen helt fel, så en diskussion i biblioteket kanske kan hjälpa oss att finna vägen fram till det synsätt som vi var och en önskar ta. Läs mer längst ner...

Är inte Joseph Kony en ond människa som måste stoppas?
Jo, han står som nummer 1 på internationella listor över politiska ledare som anses vara ett hot mot mänskligheten. För oss som gillar mänskligheten, och som därför bör gilla människorna däri, har vi därför ett ansvar för att samarbeta på lagliga vägar för att få fatt på denna man.

Varför har en del då något emot denna kampanj?
En del tycker säkert att han skall få fortsätta med sina kidnappningar, våldtäkter och terror, men det är inte huvudingredienserna i motståndet. Motståndarna framhäver istället saker som att IC samarbetar med och ger pengar till Ugandas militär, en militär som också är känd för sina övergrepp mot befolkningen. Jag är inte säker på fakta i detta ärende, men det skall bli intressant att se hur diskussionen fortsätter.

Debatt i biblioteket
Jag väljer plats och tid om några av er hör av er så att vi kan ha en sida för och en sida mot kampanjen. Jag som bibliotekarie är moderator. Hör av er pronto - det är innan den 20 april som vi slutligen måste ta ställning!

Läs mer...
http://www.stopkony2012.com
http://www.hannafriden.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar