Appar för lärande [Onsdagspedagogen]


En brittisk webbplats, kallad TeachingAppz, har mängder av appar för lärande i eller utanför klassrummet. Materialet riktar sig i huvudsak till grundskolan, men flera åldrar kan använda sig av dem. Här finns appar som är optimerade för iPad, iPhone, Android, webben, etc. Han som står bakom webbplatsen är Mark Warner, som länge arbetat med att ta fram webbplatser för lärande, genom hans huvudsida Teaching websites. Självklart är apparna bara på engelska, men här finns möjligheten att skriva en bok på engelska, lära sig om världens historia, etc. 

Användande av tjänsten
Du behöver en smartphone eller platta för att använda er av de flesta tjänsterna och tyvärr är de för det mesta optimerade för iPad/iPhone-systemet. Men vem vet - vi kanske snart får sådana på skolan, om ni inte redan har det privat? :) Det finns appar som bara är för lärare dessutom. Allt om hur du kommer igång hittar du på webbplatsen.


Onsdagspedagogen är en presentation av resurser för pedagogisk personal på Tingsholmsgymnasiet som presenteras på onsdagsmorgnar via Tingsholmsbibliotekariens blogg. Resurserna kan vara av enklare såväl som svårare art, syftandes till att stödja undervisningen i skolans fortlöpande en till en-satsning. Biblioteket står i lärandets tjänst - fråga oss gärna så kommer vi och pratar mer om någon resurs. Ordet pedagog kommer av latinets paedago´gus som betyder "barnens ledare" (Nationalencyklopedin, hämtad 2012-03-23). Det har sedermera kommit att beteckna de som arbetar med lärande i skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar