+ Panoramabilder från världens platser [Onsdagspedagogen]


Panoramas är en dansk webbplats (skriver på engelska) som samlar panoramabilder i 360-gradersvinkel från hela världen. Vill du se Mount Everest utan att klättra upp (140 av 1400 som försökt just detta har ju dött)? Vill du, precis som jag, besöka månen? Vill du se utsikten från Machu Picchu eller de andra sex underverken? Allt detta finns möjlighet att se direkt i datorn. Visst medger jag att det finns en helt annan tjusning att faktiskt gå vägen upp till Taj Mahal, att se Kristusstatyn i Rio de Janeiro, gå runt på Kinesiska muren eller att vara med vid Wallstreetdemonstrationen. Men nu kan inte alla ta sig dit, och utsiktsbilden från Mount Everest är faktiskt riktigt hisnande...

Användande av tjänsten
Lärare som använt denna gratistjänst har haft den som underlag för diskussioner kring att beskriva vad man ser, vilka människor som är där, etc, men också för att diskutera fototeknik. Oavsett vad man använder den till så ger en 360-gradersbild mycket mer än en platt bild som man hittat annorstädes. Det här är en möjlighet som man inte får missa. Tjänsten bygger på att eleverna använder de bärbara datorerna, något som vi självklart eftersträvar.

Onsdagspedagogen är en presentation av resurser för pedagogisk personal på Tingsholmsgymnasiet som presenteras på onsdagsmorgnar via Tingsholmsbibliotekariens blogg. Resurserna kan vara av enklare såväl som svårare art, syftandes till att stödja undervisningen i skolans fortlöpande en till en-satsning. Biblioteket står i lärandets tjänst - fråga oss gärna så kommer vi och pratar mer om någon resurs. Ordet pedagog kommer av latinets paedago´gus som betyder "barnens ledare" (Nationalencyklopedin, hämtad 2012-03-23). Det har sedermera kommit att beteckna de som arbetar med lärande i skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar