Kunskapskanalen om skolbibliotek - snart på din TV!

Schemat har släppts från UR Samtiden om när jag och andra föreläsare kommer på TV och Kunskapskanalen. Det var ju från Skolportens arrangemang Skolbibliotek i Göteborg den 30-31 januari och även om jag självklart gärna vill tala i egen sak så vill jag ju samtidigt att så få som möjligt ser mig...

Det här var ju en knivig rävsax jag hamnade i, så det är väl lika bra att kasta mig ut i det blå. Här är således hela programmet:


Måndag 4 mars

16.00-16.30 Skolbibliotek 2013: Nationella riktlinjer
Alla elever ska enligt skollagen ha tillgång till skolbibliotek. Men långt ifrån alla skolor lever upp till kraven. Anette Holmqvist från Skolverket visar på nationella riktlinjer. Arrangör: Skolporten.


16.30-17.25 Skolbibliotek 2013: Bibliotekens nya roll
Skolbiblioteken regleras numera direkt i skollagen. Det sänder en tydlig signal om hur viktiga de är i elevernas kunskapsinhämtande, menar Kjell Ahlgren på Skolinspektionen. Arrangör: Skolporten.

17.25-18.20 Skolbibliotek 2013: Sociala medier och lärande
Sociala medier kan också användas i lärande. Bland annat, menar Fredrik Hanell, forskare i biblioteks- och informationskunskap vid Lunds universitet, öppnar de nya medierna för källkritik. Arrangör: Skolporten.

18.20-19.00 Skolbibliotek 2013: Sociala medier som verktyg
Blogg, twitter, facebook och quiz. Skolbiblioteket i Ulricehamn använder nya metoder för vara där eleverna är. Enligt skolbibliotekarie Peter Rydén är nyfikenhet och intresse viktigare än it-kunskap när biblioteksamtalen tar nya vägar. Arrangör: Skolporten.

Tisdag 5 mars

17.10-18.00 Skolbibliotek 2013: Samarbeten inåt och utåt
Skolbiblioteket ska utveckla elevernas förmåga att läsa, skriva och förstå - men de ska också göra dem till kunniga och kritiska informationssökare. Med Maud Hell, författare och tidigare skolbibliotekarie. Arrangör: Skolporten.

18.00-19.00 Skolbibliotek 2013: Kan alla älska böcker?
Lärare måste själva läsa. Har vi inga böcker kan vi inte ge. Läser vi inte, har vi inga berättelser att ge, säger Anne-Marie Körling, lärare och författare. Arrangör: Skolporten.1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Ska hålla ögon och öron öppna!

    SvaraRadera